Tizenhárom Tesco-üzlet zárhat be

Február elejétől 13 veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc. Az év további részében újabb bezárások jöhetnek - értesült a Magyar Nemzet.


Rövid időn belül tizenhárom olyan, főként vidéki áruházat zárhatnak be, amelyek működtetése eddig veszteséget hozott a brit anyavállalatú multicégnek. A magyarországi Tesco belső köreiből kiszivárgott információink szerint az eredmények függvényében további bezárások is lehetnek idén - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezt a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői a napokban közölték a hazánkban 222 egységet működtető lánc régiós vezetőivel. A bezárásra ítélt üzletek jellemzően bérleményben működnek, így a cégnek nem kell a költségcsökkentő lépéssel addig várnia, amíg új vevő akad.

A főként kisebb méretű, lakóházak közelében nyitott boltok azért is lehetnek veszteségesek, mert az adott településen már működik nagyobb Tesco hipermarket, s a helyi vásárlóerő nem elég erős ahhoz, hogy eltartson több áruházat a környéken.

Hétfőre tárgyalásra hívták a Tesco munkavállalóit képviselő szakszervezetek vezetőit, ahol várhatóan elhangzik a létszámleépítésekről szóló bejelentés, ám előtte az érintett egységek dolgozóit is tájékoztatják a döntésről. A 13 áruház megszüntetése akár ezer munkavállalót érinthet.

Jelentős szervezeti átalakításra is sor kerülhet, ennek részeként például átalakítanak egyes vezetői munkaköröket - értesült a lap.

Forrás: napi.hu
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: