Úttörőtábort és istállót is árverezett a NAV

Jellemzően ingóságokat értékesítenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésein, de tavaly gazdára talált egy úttörőtábor, egy lóistálló és a siófoki vásárcsarnok is; az árveréseken befolyt végrehajtási bevétel november végéig meghaladta a kétmilliárd forintot - írta a Napi Gazdaság.


Összesen mintegy 22 ezer online és hagyományos árverést tartott a NAV tavaly november végéig - közölte a hivatal.

Az árverések döntő többsége az elektronikus árverési felületen (EÁF) zajlott, mivel hagyományos árverés csak akkor van, ha a lefoglalt ingóság telephelyre történő beszállítása megoldhatatlan vagy nem gazdaságos. Az összes árverés 92 százaléka ingóság, 8 százaléka ingatlan értékesítésére irányult. Az árverések során befolyt végrehajtási bevétel 2,023 milliárd forint volt.

Az ingóárverések többsége ruházati termék, jármű és járműalkatrészek kategóriában volt sikeres, az ingatlanok körében a családi házak értékesítése volt a legjellemzőbb. A nem végrehajtási eljárásokkal kapcsolatos vám- és bűnügyi szakterület eljárásai során lefoglalt, elkobzott ingóságok további 662 elektronikus árveréséből 511 sikeresen végződött. Itt átlagosan 3-4 ajánlattevő 10 ajánlatot tett, jellemzően fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat, járműveket és ruházati termékeket árvereztek. Az ebből származó költségvetési bevétel meghaladta a 160 millió forintot - írta a lap.

Forrás: napi.hu

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: