A Rába megkezdi az alvázgyártást az új tűzoltóautókhoz

A Rába Jármű Kft. megkezdi az alvázak gyártását a hazai piacra készülő tűzoltógépjárművek számára, miután a járművek felépítményét készítő BM Heros Zrt.-től a keretszerződésnek megfelelően megérkezett az első lehívás - közölte a Rába a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.


A győri székhelyű Rába Jármű Kft. ötmilliárd forint értékben gyárt tűzoltógépjármű alvázakat a budapesti BM Heros Zrt. számára a következő három évben, az első lehívás értéke mintegy 350 millió forint.

A cég emlékeztet arra, hogy eredményes nyílt közbeszerzési eljáráson jutottak a három évre szóló megrendeléshez. Üzleti titokra hivatkozva azt nem közölték, hogy hány darab jármű készül. 

Az úgynevezett Rába-Heros Aquadux-X tűzoltóautót először tavaly márciusban mutatták be. 

A katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt. a járóképes alvázakra saját fejlesztésű Aquadux-X 4000 felépítményeit szereli. Az új tűzoltójárművek a hazai igényekre szabottak lesznek, kiváló vezetési és terepjárási tulajdonságokkal rendelkeznek, így biztonságosabban és gyorsabban dolgozhatnak a katasztrófavédelmi szakemberek - hangsúlyozzák a közleményben. 

Megjegyzik azt is, hogy a Rába ugyanakkor évtizedes tapasztalatokkal és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, rendvédelmi felhasználású járművek gyártása területén.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2014-ben 47,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 0,9 százalékkal magasabb az előző évinél, 852 millió forintos eredménye viszont elmaradt a 2013-ban elért 2,67 milliárd forinttól. Üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a Futómű, az Alkatrész és a Jármű üzletág. 

A vállalat részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: