BÉT - Az ukrán fejleményekre figyelnek a befektetők a szakértők szerint

Az ukrajnai tárgyalások eredményeitől függően változhatnak a részvényárfolyamok csütörtökön a tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsdén is - vélik a Concorde és a CIB piaci szakértői.


Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője úgy vélte, szerdai záró értékéhez közel nyithat a BUX index. Napközben az Ukrajnával kapcsolatos hírekre, a minszki csúcstalálkozóra figyelnek a befektetők, a tárgyalások eredményeitől függően változhatnak az árfolyamok - vélekedett a szakértő.

A CIB elemzőinek MTI-hez eljuttatott várakozása szerint a magyar adatok közül csütörtökön a végleges ipari statisztikákat érdemes figyelni, a tengerentúlon pedig a munkaerő-piaci és kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó számokat tesznek közzé, míg az euró övezetben az ipar decemberi teljesítményére vonatkozó adatok látnak napvilágot.

A hangulatot azonban továbbra is a görög és orosz-ukrán események határozhatják meg - az elemzés szerint. Amennyiben a minszki találkozón sikerül valamilyen eredményt elérni, az átmeneti fellélegzést hozhat a piacoknak, a görög bizonytalanság azonban még akár hetekig maradhat. A mentőcsomag jövőjéről ma az Eurogroup ülésen folytatódik a vita - hangsúlyozzák a CIB elemzői.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,22 pontos, 1,10 százalékos csökkenéssel, 17 744,91 ponton zárt szerdán.
A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 120 forinttal, 1,01 százalékkal,  11 775 forintra csökkent, 594,6 millió forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 9 forinttal, 0,21 százalékkal, 4282 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,53 százalékkal, 372 forintra gyengült, forgalma 223,5 millió forint volt. A Richter árfolyama 105 forinttal, 2,77 százalékkal 3680 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.
A BUMIX 1479,85 ponton zárt szerdán, ez 11,30 pontos, 0,76 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: