BÉT - Csökkenést várnak a szakértők

Csökkenésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.


Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint negatív tartományban nyithat a budapesti tőzsde, mivel a görögökkel továbbra sincs egyezség, és az álláspontok megmerevedtek. Hozzátette: egy esetleges görög csőd csak átmeneti esést hozna az európai piacokon, csak limitált hatása lehet Európára. Bizonytalan, hogy lesz-e áttörés az ügyben, a nemzetközi piacon nincs rossz hangulat - jelezte.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint szintén kis mínuszban kezdheti a pénteki napot a magyar piac a nyugtalan ukrajnai helyzet és a görög megegyezés hiánya miatt. Hozzátette: az emelkedő trend nem tört meg, a forgalom alacsony marad, de a napközben érkező hírek hatására pluszban is zárhatja a hetet a BÉT.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,91 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 18 080,36 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt. A Mol 10 forinttal, 0,09 százalékkal, 11 760 forintra erősödött, 370,6 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,12 százalékkal, 4300 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 2,15 százalékkal, 380 forintra nőtt, forgalma 660,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 1,14 százalékkal, 3900 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: