BÉT - Gyengülést várnak a szakértők

Gyengülést várnak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők.


Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek kifejtette: az olajár csökkenése és a Görögországgal kapcsolatos hírek miatt enyhe, vagy közepes mértékű gyengülést vár a BÉT-en. 

Az Európai Központi Bank (EKB) szerda este fokozta az új görög kormányra nehezedő nyomást, bejelentve, hogy visszavonja a görög bankok egyik legfontosabb hitelfelvételi lehetőségét. Közleményében az EKB kormányzótanácsa tudatta, hogy a görög bankok február 11-től nem férhetnek hozzá az EKB hiteleihez görög államkötvények vagy a görög kormány által garantál kötvények felhasználásával.

A Raiffeisen üzletkötője kiemelte: a rubel gyengülése miatt csütörtökön a Richter árfolyama csökkenhet, de a Mol-nál és az OTP-nél is mínuszok várhatók. Hozzátette, hogy az OTP árfolyama 3860 forint alá esve tovább gyengülhet. 

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője is az árfolyamok csökkenésére számít a budapesti piacon a görög fejlemények és az olajár esés miatt. A szakértő szintén úgy vélte, hogy a Mol, a Richter, valamint az OTP is gyengülhet csütörtökön. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,77 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 17 350,83 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 130 forinttal, 1,11 százalékkal 11 800 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 51 forinttal, 1,33 százalékkal 3881 forintra nőtt, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,55 százalékkal 367 forintra emelkedett, forgalma 622,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 53 forinttal, 1,36 százalékkal 3845 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1459,31 ponton zárt szerdán, ez 24,34 pontos, 1,70 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: