Az ombudsmanhelyettes természetvédő lett

Csatlakozott a hazai természetvédelemért indított kezdeményezéshez a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes kedden - tájékoztatta közös közleményében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország az MTI-t.


A három szervezet decemberben aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk egy új társadalmi mozgalom elindítása, és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja - közölték, hozzátéve, hogy a mozgalomhoz eddig több mint tizenkétezer magánszemély és intézmény csatlakozott.

A civil természetvédelmi szervezetek vezetői kedden találkoztak Szabó Marcellel, az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesével.

A közlemény szerint Szabó Marcel kiemelte, hogy az alaptörvény külön figyelmet fordít a természeti örökség megőrzésére azzal, hogy nevesíti a jövő nemzedékek számára megőrzendő közös örökséget. Annak részét képezik a többi között a természeti erőforrások, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok.

A biztoshelyettes szerint a természetvédelem nem működhet határozott állami feladatvállalás és elkötelezett, környezettudatos társadalom nélkül. Szabó Marcel és a természetvédelmi szervezetek egyetértettek abban, hogy a természeti értékek és erőforrások megőrzéséhez erős állami természetvédelmi intézményrendszerre van szükség, amely eléréséért mindannyian fel fognak lépni - áll a közleményben.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: