Egyre többen váltanak lakásbiztosítót

Tavaly az új lakásbiztosítást kötők 35 százaléka a biztosítási évfordulón váltók közül került ki, míg egy évvel korábban ez az arány még csak 15 százalék volt - közölte saját adataira hivatkozva a netrisk.hu online biztosítási alkusz az MTI-vel.


Magyarországon a 4,2 millió lakás 70 százaléka biztosított. A biztosítások évfordulója mindig a kötés napja, ha az ügyfél ezt megelőzően nem mondja fel a biztosítást, akkor az a közölt új díjjal tovább él. Felmondás esetén viszont új biztosítót kell keresnie a tulajdonosnak, amely az online alkuszok által működtetett kalkulátorokkal nem nehéz.

Tavaly mintegy 400 ezer lakásbiztosítást kötöttek Magyarországon, ez megegyezik az egy évvel korábbi adattal. Az új biztosítások 15 százaléka jutott az online alkuszokra - áll az utóbbi körben piacvezető társaság közleményében.

A netrisk.hu oldalán tavaly kötött lakásbiztosítások átlagdíja 22 245 forint volt, 4,5 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Az átlagdíj azonban nem függ attól, hogy a biztosítási évfordulón váltott valaki, vagy pedig a most vásárolt - új vagy pedig használt - lakására kötött biztosítást. 

Viszont aki új szerződést kötött - és nem az évfordulón váltott -, az igénybe vehette a biztosítók által kínált együttkötési kedvezményeket. A legutóbbi ilyen a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampányban volt: akik együtt kötöttek autó- és lakásbiztosítást, azoknak az átlagdíja már csak 20 500 forint volt, a netrisk.hu adatai szerint.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: