Pocokinvázió Győr-Moson-Sopron megyében

Győr-Moson-Sopron megyében is szükség lehet több helyen pockok elleni védekezésre, az enyhe tél és a sok helyen belvizeket okozó csapadék nem gyérítette a kártevő állományát - közölte megyei kormányhivatal kedden az MTI-vel.


Közleményük szerint Győr-Moson-Sopron megyében tavaly a mezei pocok nem szaporodott fel olyan mértékben, mint az ország más tájain, azonban a kár nagyobb volt, mint a korábbi években. 

A Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága felhívást tett közzé, amelyben szerepel, hogy a csalétek megvásárlása és kijuttatása szigorú feltételekhez kötött. 

A vásárláshoz és kijuttatáshoz növényvédelmi szakirányító közreműködése szükséges. A termelőnek regisztrálnia kell magát a területileg illetékes növény- és talajvédelmi igazgatóságon, ami illetékmentes. A regisztrációs adatlapon fel kell tüntetni a szakirányító által felmért pocok népesség nagyságát és az ehhez szükséges csalétek mennyiségét. Az igazgatóság által igazolt adatlap birtokában vásárolható meg a csalétek anyag - olvasható a felhívásban.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: