Hongkongba is exportálható lesz a magyar marhahús

Hamarosan Hongkongba is exportálható a magyar marhahús, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állat-egészségügyi garanciákat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.


A közlemény szerint a tényleges kiszállítás megindítása előtt - utolsó lépésként - már csak a vonatkozó állat-egészségügyi bizonyítvány elfogadása van hátra.

Magyarország 2014 májusában nyerte el az Állategészségügyi Világszervezet által elismert legmagasabb szintű, úgynevezett elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolást a szarvasmarhák fertőző szivacsos agyvelőbántalma (BSE) betegség esetében - írja a tárca a közleményben. Az állategészségügyi szempontból kiemelkedő eredmény a kedvező járványügyi helyzetnek, a hatékony hatósági munkának és a betegség megelőzésére irányuló sikeres felügyeleti programnak köszönhető - jegyezte meg az FM. Az új állategészségügyi státusz főként az élő szarvasmarha és a marhahús harmadik országokba irányuló kivitelénél jár jelentős előnyökkel.

Ennek megfelelően a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság több harmadik országba is kezdeményezte a marhahús és marhahús-termékek exportjának megindítását, többek között a Kínán belül különleges közigazgatási övezetnek számító Hongkongba is - írta az FM közleményében.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: