32-en pályáztak az idei Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Nagydíj 2014. évi pályázati felhívására 32 pályamunkát nyújtottak be különböző magyar cégek - tájékoztatta a Magyar Innovációs Szövetség szerdán az MTI-t.


A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból - mezőgazdaságból, élelmiszeriparból, informatikából, vegyiparból, egészségiparból - érkeztek kiemelkedő gazdasági eredményt bemutató jelentkezések.

A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg.

Az ünnepélyes díjátadót március 26-án az Országházban tartják, a 2014. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át.

A bíráló bizottság a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén elért gazdasági eredmények és az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló testület elnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

A nagydíjon kívül az idén további hét elismerést ítélnek oda, az ipari, az agrár, a környezetvédelmi, a fejlesztési innovációs díjat, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala innovációs díját, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs díját, valamint a legsikeresebb kezdő vállalkozásnak a Magyar Innovációs Szövetség start-up innovációs díját.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázat a kormány támogatásával, a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával valósul meg.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: