Kedvezőbb a helyzet a tőzsdei bevezetésre

A diszkont Wizz Air légitársaság szerint a légügyi szektor működési környezete sokkal stabilabbá vált az elmúlt időszakban, így most kedvezőbb helyzetben tudnak a londoni tőzsdére lépni - mondta Váradi József, a cég vezérigazgatója szerdán egy nemzetközi videokonferencián.


A légitársaság szerda reggel jelentette be, hogy nyilvános kibocsátásra készül az első negyedévben a londoni tőzsdén.

Váradi József elmondta, a tőzsdei bevezetés új távlatokat nyit a Wizz Airnek, mivel eddig a tőkéhez való hozzájutás korlátozott volt. A bevezetés után - amelyet még az első negyedévben lezárnak - jelentősen javul a cég likviditása, hitelképessége, olcsóbban kaphatnak hitelt, és erre megfelelő stratégiai pozíciót lehet építeni - fejtette ki.

Hozzátette: a részvények 20 százaléka kerülhet piacra, a másodlagos piac mértékét viszont Váradi József egyelőre nem tudta megbecsülni. A cél a pénzügyi teljesítmény maximalizálása - tette hozzá.

Váradi József kitért arra is, hogy a közép-kelet-európai térségben 300 millió ember él, az elkölthető jövedelmük azonban a töredéke a nyugat-európainak, ezért szükség van a térségben diszkont légitársaságra, ez pedig megfelelő alapot ad a Wizz Air növekedéséhez. Bár a keleti piacok felé is nyitottak, Váradi József elmondása szerint a Wizz Air fejlődése az uniós piacon is megalapozott, mivel bevételük 91 százaléka az unión belül keletkezik.

Kérdésre válaszolva közölte: 2015 novemberétől csak 230 ülőhelyes Airbus A321-esek érkeznek a flottába, ezeknek a mostani A320-asokkal szemben 9 százalékkal alacsonyabb az egy székre jutó üzemeltetési költsége.

A Wizz Air szerdán azt közölte, hogy nagyjából 150 millió euró bevételre számít a részvénykibocsátásból. A közlemény nem tartalmazott részleteket, hogy pontosan milyen áron és milyen számban kezdik árulni a Wizz Air részvényeit.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: