Kerékpár-nyomkövetési szolgáltatásba fektetnek

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 98 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Hergamon Kft. kerékpáros telematikai - nyomkövető és lopásgátló -  szolgáltatás fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cégben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.


A közlemény szerint az SZTA által befektetett összeget a tulajdonosok a kft. saját fejlesztésű, valós idejű nyomkövető szolgáltatásának alapját képező eszköz gyártására, hardverfejlesztésre, üzemeltetésre, marketing költségekre, illetve a kapcsolódó applikáció fejlesztésére használják fel.

A kerékpárba beépített nyomkövető eszköz segítségével a tulajdonos  - vagy a jövőben a hatóságok is - valós időben ellenőrizhetik a kerékpár tartózkodási helyét, lopás esetén így könnyen azonosítható a bicikli holléte - idézte a közlemény Antal Csabát, a Hargamon Kft. üzletfejlesztési igazgatóját.

A tájékoztatás szerint a Velotrack elnevezésű rendszert lopásmegelőzővel is felszerelték, a tulajdonos virtuális logikai lakatot helyezhet el a leparkolt kerékpáron. Ha elmozdítják a kerékpárt, a beépített giroszkóp azonnal jelzést küld a mobilalkalmazásra. A felhasználók adatait gyűjtve és elemezve a virtuális lakat arról is értesíti a tulajdonost, hogy mennyire biztonságos egy-egy környék, a közösségi statisztikák alapján például az elmúlt időszak biciklilopásairól is információt nyújt. 

A vállalat a hazai és a külföldi piacon egyaránt, mind üzleti, mind magánfelhasználók számára elérhetővé kívánják tenni a szolgáltatást, többek között olyan kerékpárgyárakkal is tárgyalásokat folytat, mint a magyar Schwinn-Csepel Zrt. és a pedelec hajtású (a pedálozást elektromos hajtóművel segítő) kerékpárokat gyártó holland Amazing Wheels cég.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: