Közép-Dunántúl: 31,4 milliárdos kifizetés 2014-ben

Kiemelkedően teljesített a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) 2014-ben: 28,9 milliárd forint uniós forrás kifizetését vállalták, ám ezt jelentősen túlteljesítve rekordmennyiségű, összesen 31,4 milliárd forint pályázati forrást juttattak el a közép-dunántúli projektgazdákhoz.


Molnár Tamás, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója csütörtökön Székesfehérváron, a tavalyi évet összegző sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2013-ban még összesen 22,1 milliárd forintnyi forrást tudtak kihelyezni. Az Új Széchenyi Terv közreműködő szervezeteként a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) lebonyolításában vettek részt, és a 2007 és 2013 közötti időszakra 180 milliárd forint kihelyezésével 100 százalékos forráskiosztást értek el. A projektek több mint 50 százaléka már lezárult.

Kiemelte, hogy az eddig befejezett projektek több mint négyezer új munkahelyet teremtettek.

Molnár Tamás hangsúlyozta, hogy 2015-ben elsődleges céljuk a KDOP lezárása, a támogatást nyert projektek megvalósítása, valamint a Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) előkészítése.

Vargha Tamás (Fidesz-KDNP) Székesfehérvár országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a KDRFÜ tevékenysége és a sikeres pályázatok jelentősen hozzájárultak a régió és Székesfehérvár fejlődéséhez. A tények és a számok mögött jelentős fejlesztések vannak - mutatott rá.

Köszönetet mondott az ügynökségnek, amiért elősegítették a város térségi vezető szerepének erősödését. A már befejezett és folyamatban lévő beruházások közül megemlítette a Fő utca és a Mártírok útja felújítását, a szociális városrehabilitációt a szárazréti városrészen, a Koronás Park megvalósítását, valamint az ipari parkokban számos telephelyfejlesztést.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: