Londonban mutatkozik be a debreceni Civita Food Kft.

Londonban mutatkozik be szerdán a GMO és glutémentes élelmiszereivel a brit kiskereskedelmi képviselőknek, valamint a szaksajtónak a Civita Food Kft. - közölte a cég az MTI-vel szerdán.


A tájékoztatás szerint a debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszerek professzionális módszerekkel történő piacra juttatása. A magyar cég termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak. 

A társaság tőkebefektetője a PBG FMC Zrt., a Jeremie III. program egyik nyertes kockázati tőkealapkezelője.

A közlemény szerint a cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazó helyek köre is.

A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő, magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert. 

A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltött káposzta sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken. 

A cég termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok. A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is.

A cég az ipari fogyasztóknak is kínál kukoricalisztet, kukoricaolajat, extrudált kukoricadarát,
kukoricapelyhet, ezen kívül sörfőzdéknek is szállít kukoricadarát, állateledelekbe pedig kukoricacsírát.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: