40 tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni

Egy engedély nélkül üzemelő telepen mintegy 40 tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni azután, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a múlt héten ellenőriztek egy Bács-Kiskun megyei állati bőröket feldolgozó és tároló üzemet.


A telep illegálisan működött, nem volt engedélye, a Nébih közérdekű bejelentés nyomán értesült tevékenységéről. 

Az esetet haladéktalanul kivizsgálták, a telepet lezárták, a tevékenység további folytatását azonnali hatállyal megtiltották - tájékoztatta a hatóság hétfőn az MTI-t.

Az üzem két épületében több mint kétszáz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. Az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak az ellenőrök. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton.

A mintegy 40 tonna állati mellékterméket a szakemberek azonnal lefoglalták és megsemmisítésre utalták. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható, bár az eljárás még nem zárult le. 

A közlemény szerint az idén a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei több melléktermék-feldolgozó üzemet is ellenőriztek. Ennek során egy hónap alatt három ügyben mintegy 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: