Növelte árbevételét és javította működési eredményét a Masterplast

A Masterplast Nyrt. 17 százalékkal, 19,6 millió euróra növelte árbevételét a tavalyi utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához képest, működési eredménye 56 százalékkal 617 ezer euróra bővült - közölte a társaság szerdán.


A tájékoztatás szerint a vállalat pénzügyi eredményét az ukrán hrivnya és az orosz rubel utolsó negyedéves gyengülése csökkentette, míg 749 ezer eurós adózott eredményét az ukrán, még nem működő gyártó-beruházására képzett egyszeri értékvesztés rontotta.

A működési eredmény javulásának hátterében a többi között az átalakított kereskedelempolitika állt. Ennek keretében a vállalat az árbevétel növelése helyett az eredménytermelésre, a magasabb nyereségtartalmú termékek értékesítésére helyezte a hangsúlyt - közölték.

Emellett költségtakarékosabbá, hatékonyabbá tették a gazdálkodást, 15 százalékkal csökkent éves szinten a személyi jellegű ráfordítás, ami hosszú távon is fenntartható eredményességet biztosíthat a Masterplast szerint.

A közleményben felidézték, hogy a Masterplast 2014 végén határozta meg 2020-ig terjedő stratégiáját, amelynek fő célja, hogy az egyre jobban szerteágazó vevői igényekhez igazítsa termék- és szolgáltatási portfólióját, és az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szereplőjévé váljon.

A Masterplast üzleti stratégiájával párhuzamosan kijelölte tőkepiaci stratégiájának főbb irányvonalait is. A vállalat megfelelő mértékű nyereség elérése esetén a későbbiekben osztalékfizetést is elképzelhetőnek tart, amennyiben nem talál a stratégiai céljainak megfelelő beruházási vagy akvizíciós célpontot - áll a közleményben.

Az 1997-ben alapított Masterplast fő tevékenysége az építőipari szigetelőanyagok gyártása és értékesítése. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, magyarországi központú, közép- és kelet-európai nemzetközi cégcsoport jelenleg a világ 12 országában rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és három saját tulajdonú gyártóegységet is működtet.

A Masterplast részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzik, a papír a szerdai kereskedést 424 forinton nyitotta, napi maximuma 430, napi minimuma 424 forint volt és ugyanezen zárt is. Az utóbbi egy évben 519 forint volt a legmagasabb, 370 forint pedig a legalacsonyabb árfolyama.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: