Nyereséggel zárta a negyedévet a KBC

A belga KBC csoport 457 millió euró nyereséggel zárta a tavalyi negyedik negyedévét, szemben a 2013. negyedik negyedév 294 millió eurós veszteségével - szerepelt a KBC-nek az MTI-hez eljutatott közleményében.


A K&H Bank anyabankjánál az összesített bevétel 1,827 milliárd euró volt 2014 október-decemberében, míg az egy évvel korábbi azonos időszakban csak 1,715 milliárd eurót tett ki.

A KBC csoport vezérigazgatója, Johan Thijs szerint a negyedévben nőtt a megbízási díjakból származó jövedelmük és továbbra is robosztus volt biztosítási üzletáguk teljesítménye. A vezérigazgató szerint 2014 utolsó hónapjaiban is jellemzően alacsonyak voltak a banki kamatok.

A bankcsoport belgiumi üzletágánál 399 millió euró volt a nettó nyereség, a csehországi üzletágnál 121 millió euró.

A Magyarországot is magában foglaló nemzetközi üzletágnál 7 millió eurós, a csoport központi üzletágnál 35 millió eurós veszteség volt, de a veszteség jelentősen mérséklődött az elmúlt negyedévekhez képest. A nemzetközi üzletágnál Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában nyereséget sikerült elérni, de ezt ellensúlyozta az Írországban felhalmozott veszteség.

2014 egészében 1,762 milliárd eurós nyeresége volt a KBC csoportnak, az összesített bevétele pedig 6,72 milliárd euró volt. A nyereség nagyjából 71 százalékkal nőtt, a bevétel 10 százalékkal csökkent tavaly.

A 2014-es év után részvényenkénti 2 eurós osztalék kifizetésére tesz javaslatot a KBC, ugyanakkor a 2015-ös év után egyelőre nem terveznek osztalékot fizetni.

Forrás: MTI 

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: