Sürgetik a NAV-dolgozók életpálya-modelljét

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a nemzetgazdasági miniszterhez fordult annak érdekében, hogy 2015. február 25-ig elkészüljön a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkavállalóira vonatkozó életpálya-modell is.


A szakszervezeti szövetség szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: felkérik Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy az ILO egyezményekben foglalt kötelezettség szerint mielőbb kezdje meg a tárgyalásokat a reprezentatív szakszervezettel, betartva a határozatban rögzített határidőt. 

A Munkástanácsok szolidaritást vállal minden NAV-dolgozóval, akik fontos feladatot látnak el, és hozzájárulnak az ország gazdasági helyzetének alakulásához. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpálya-modellből, és kiáll annak érdekében, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak - olvasható a közleményben.

Február elsején a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete is azt közölte az MTI-vel: "különösen méltánytalannak tartja", hogy a korábbi ígéretek ellenére a NAV dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellből, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult. Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke emlékeztetett rá: a vonatkozó kormányhatározat egyértelműen és kötelezően rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: