Székesfehérvárra költözik a müzli-termékeket gyártó Cornexi

Enyingről egy székesfehérvári ipari parkba költözik nyárig a müzli-termékeket gyártó Cornexi Food Kft. termelése, ahol a tervezett kapacitásbővítés legalább félszáz új munkahelyet is teremt - közölte a cég az MTI-vel.


Tenk Tamás cégvezető elmondta, hogy a tervezett beruházások összértéke meghaladja a 600 millió forintot. 

A jelenlegi, magyar tulajdonosok 2009 novemberében vásárolták meg az enyingi gyártótelepet, a termelőeszközöket, illetve a Cornexi márkanév tulajdonjogát. A befektetők az elmúlt néhány évben újraszervezték, és stabilizálták a vállalat működését. A cég árbevétele évi mintegy 960 millió forint, 45 embernek ad munkát, különböző gabonapelyheket és müzliszeleteket gyárt a hazai piacra, nem csak Cornexi márkanév alatt. 

A Cornexi Magyarország egyik legnagyobb müzli- és müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként lett ismert az 1990-es évek második felétől, 2002 után azonban a cégcsoport helyzete fokozatosan romlott, miután a működéshez szükséges nyersanyag nagy részét hitelből vásárolta, ráadásul az árverseny miatt drágán vett és önköltség közeli áron értékesített. A cég ilyen célra évente mintegy kétmilliárd forint hitelt vett fel, majd 2002-ben ugyancsak hitelből kezdett hozzá a dunaföldvári malom - 600 millió forint értékű - kapacitásbővítő rekonstrukciójához is. A Cornexi csoport 2008-ra működésképtelenné vált, az egyes vállalatokat felszámolták, illetve értékesítették. 

Buday Bernadett, a Cornexi Food Kft. értékesítési és marketing igazgatója elmondta, hogy az idei üzleti évben a vállalat terve a Cornexi márka újrapozícionálása és a gyártókapacitások összevonása, fejlesztése. A cég termelése Enyingről egy székesfehérvári, 8000 négyzetméteres, saját tulajdonú gyárcsarnokba költözik, ahol a kezdeti időszakban mintegy 3000 négyzetmétert vesznek birtokba. A termékek disztribúcióját a vállalat saját csapata végzi, az idei évtől az értékesítési pontok számát jelentősen növelni akarják.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: