Tőzsde - Vegyesen változhatnak a nyugat-európai mutatók

Vegyesen változhatnak csütörtök reggel a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek. Az IG piackutató elemzői szerint a londoni FTSE-100 index 8 ponttal csökkenhet, a frankfurti DAX-30 index 28 ponttal nőhet, a párizsi CAC-40 index 6 ponttal emelkedhet a reggeli tőzsdenyitáskor.


Európában tovább folytatódtak a görögországi és az ukrajnai helyzethez kapcsolódó tárgyalások, alapvetően ezeknek a megbeszéléseknek a hangulata befolyásolja a piaci helyzetet.

Csütörtök hajnalig nem született megállapodás Görögország és az euróövezet többi tagállamának pénzügyminisztere között Athén és a zóna további együttműködésének kérdéseiről, de a befektetők többsége már maguknak a tárgyalásoknak a tényét is kedvező fejleménynek tartja. Közben Minszkben francia-német-orosz-ukrán négyoldalú tárgyalások folytak, de ott se volt komoly előrelépés.

A makrogazdasági adatok közül csütörtökön a januári német inflációs adat, az eurózóna ipari termelésének decemberi statisztikája, a Bank of England új inflációs jelentése, az amerikai munkanélküli segélyigénylések heti adata és az amerikai kiskereskedelmi forgalom januári változása kaphat több figyelmet a befektetőktől.

A nagyobb vállalatok közül a Total, a Renault, a Rio Tinto, a Credit Suisse, a Commerzbank, a Societe Generale, a Bombardier, az EDF és az Imperial Tobacco ismerteti negyedéves jelentését.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,16 százalékos romlással 6818,17 ponton zárt. Frankfurtban a DAX-30 0,02 százalékos mínusszal 10 752,11 ponton végzett. Párizsban a CAC-40 0,35 százalékkal 4679,38 pontra gyengült.

Forrás: MTI 

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: