Tulajdonost váltott az Óbuda Gate irodaház

Az Óbuda Gate irodaház új tulajdonosa a Diófa Alapkezelő által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap, a vételár üzleti titok - közölte hétfőn az eladót a tranzakció során képviselő két cég, a Robertson Hungary és a BNP Paribas Real Estate.


A II. és a III. kerület határán, az Árpád fejedelem útján álló A-kategóriás irodaház 2001-ben épült, magyar-svéd tervek szerint, első osztályú svéd anyagokból. Az épület 14 300 négyzetméter irodát és komplex szolgáltatásokat kínál a bérlői számára. 

A közlemény szerint az irodák 70 százalékát adták bérbe, így az üres felület közel duplája a mai fővárosi átlagnak. 

Az ingatlanos portálok az Óbuda Gate-ben havi 10-14 euró bérleti díjért kínálnak irodát, amelyhez további havi 4,30 euró üzemeltetési költség társul.

A közlemény nem foglalkozik az eladóval, mivel az szeretne a háttérben maradni. Az irodainfo.com adatai szerint a tulajdonos - aki egyben a fejlesztő is volt - az ír tőkét koncentráló lengyel befektetési alap, a Polonia Property Fund volt. 

A vásárló Torony Ingatlan Befektetési Alapot kezelő Diófa Alapkezelő Zrt. tulajdonosa - az alap honlapja szerint - 99,8 százalékban az FHB Jelzálogbank Nyrt., a maradék 0,2 százalék pedig a menedzsment tulajdonában van. Múlt év nyarán ugyanebben a konstrukcióban vásárolta meg a Diófa a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. - nemzetközileg is díjazott, a Váci úton lévő - Green House irodaházát.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: