Új fejlesztésű termékekkel növelte árbevételét a Leier

Miután a lakásépítés visszaesett, az új fejlesztésű, más beruházásokhoz használt építőanyagokkal érte el a Leier Hungária Kft., hogy tavaly 20 milliárd forintra növelte az árbevételét a 2013. évi 17 milliárd forintról - mondta Komlós Andor, a cég ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.


Díszburkolatokból, zajárnyékoló falakból és mélyépítési termékekből adtak el legtöbbet, ezek kapcsolódtak az uniós forrásból is finanszírozott állami és önkormányzati beruházásokhoz.

A sajtótájékoztatón mutatták be azt a program-kiegészítést, amely a Leier termékeket is részévé teszi a Graphisoft által fejlesztett és forgalmazott ArchiCAD tervezőprogramnak.

Reicher Péter, a Graphisoft magyarországi vezetője arról számolt be, hogy a múlt évben 31 százalékkal nőtt a szoftvereladásuk Magyarországon. Ezt azzal magyarázta, hogy a kis tervező cégek - nem utolsósorban a külföldi munkáik miatt - növekedésnek indultak, a nagyok pedig újra hajlandók befektetni.

A Leier készül arra, hogy a lakásépítés újra fellendül. Kifejlesztettek egy olyan téglát, amelyben polisztirol hab, illetve ásványgyapot hőszigetelés javítja a hőszigetelést. A kéményük forgalmának a fellendülését pedig segítheti az az uniós szabály, amely szerint szeptembertől csak kondenzációs kazánt lehet forgalmazni, illetve betervezni. Az ilyen kazánokhoz szükséges kémények is részei a termékpalettának.

A 30 éve Magyarországon lévő Leier cég múlt évi nyeresége még nem ismert, de 2013-ban 1,5 milliárd forintot értek el - mondta az MTI kérdésére válaszolva Komlós Andor.

A szoftverkészítő Graphisoft céget még 2006-ban megvásárolta a német Nemetschek csoport. Ennek európai részvénytársaságként működő cége a Graphisoft SE, amely budapesti székhellyel létesült. Leányvállalata hét országban van a világ különböző pontjain, további száz országban pedig értékesítési hálózatot működtet. Az ArchiCAD építész tervezőprogramból tavaly 15 milliárd forint árbevétele származott. Ennek megoszlása a következő: az amerikai kontinens 13, Ázsia 17, Európa 69 százalék és egy százalék marad az egyéb területekre - ismertette az adatokat Reicher Péter. A német tőzsdén szereplő Nemetschek csoport árfolyama egy év alatt megduplázódott, csütörtökön meghaladta a 103 eurót.

Magyarország az európai forgalomból részesedik 3 százalékkal.

Az elmúlt években jelentős forgalmat generált a cégnek a 367 kormányablak egységes megtervezése, továbbá a stadionok tervezése is. Ez utóbbinál alkalmazták az ütközés vizsgálatot, amely megakadályozza, hogy például a gépész tervező egy vasbeton pilléren át akarjon fűtéscsövet vezetni - mondta Reicher Péter.

A szoftver bemutatón egy teljes családi ház épült fel Leier termékekből, úgy, hogy a program nem csak a ház építési költségét, hanem a gázfogyasztását is kiszámolta.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: