USA - Erősödött a feldolgozóiparon kívüli szektor

A vártnál is jobban erősödött a feldolgozóiparon kívüli - főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő - szektor teljesítménye januárban az Egyesült Államokban.


Az Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete (Institute for Supply Management - ISM) szerdán közölte, hogy a nem feldolgozóipari ágazatok beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 56,7 pontra emelkedett a decemberi 56,5 pontról. Elemzők 56,3 pontot vártak januárra. 

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi.

A nem feldolgozóipari szektor már a hatvanadik egymást követő hónapban növekedett januárban. Az alindexek közül az üzleti aktivitás BMI-mutatója 2,9 százalékponttal 61,5 pontra, az új megrendeléseké pedig 0,3 százalékponttal 59,5 százalékra emelkedett. Ugyanakkor a foglalkoztatottsági mutató 4,1 százalékponttal 51,6 százalékra, az árindex pedig 4,3 százalékponttal 45,5 százalékra süllyedt.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: