A dél-alföldi régióba 47 milliárd érkezett

A dél-alföldi régióba a 2007-2013 közötti időszakban 191 nyertes európai uniós pályázatra közel 47 milliárd forint turizmusfejlesztési támogatás érkezett - közölte Farkas Zoltán, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) ügyvezetője kedden Kecskeméten, az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat sajtótájékoztatóján.


Elmondta, hogy az idén márciusig az elnyert összegek több mint 82 százalékát, 37,8 milliárd forintot már kifizettek.

A legnépszerűbb pályázati konstrukció, a turisztikai attrakciófejlesztés, a szálláshelyfejlesztés, valamint a turisztikai szolgáltatásfejlesztés volt - tette hozzá a DARFÜ ügyvezetője.

A pályázati adatok szerint a tervezési időszakban több mint 1300 új munkahely teremtését, közel 4 milliós látogatószámot és közel 725 ezer vendégéjszakát vállaltak a kedvezményezettek.

Farkas Zoltán emlékeztetett arra, hogy 2013-ban indult Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, amelyet az idén negyedik alkalommal rendeznek meg.

Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen várják színes programokkal a látogatókat. 

A nyílt nap célja az, hogy az európai uniós támogatással megvalósult sikeres hazai projekteket a nagyközönség közvetlenül is megismerje - fogalmazott.

Farkas Zoltán fontosnak nevezte, hogy a nyílt napon ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel látogathatók a programhoz csatlakozó uniós beruházások, és esetleg olyan érdekességeket is bemutatnak a projektgazdák, amelyeket máskor nem láthatnak az érdeklődők. 

A DARFÜ ügyvezetője beszámolt arról, hogy április 5-én, húsvét vasárnap Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében 12 DAOP forrásból megvalósult, turisztikai projekt nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Közölte: a nyílt nap kiemelt helyszíne a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark lesz.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: