Csomagküldő hálózatot épít a trans-o-flex

Az osztrák posta (Österreichische Post AG) nemzetközi csomagküldő hálózatot tervez kialakítani a kelet-közép-európai régióban, illetve Törökország bevonásával, a folyamat elindult, most a leányvállalatokat egységesítik - mondta Carsten Wallmann, az osztrák cég logisztikai üzletágának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.


A trans-o-flex Hungary Kft., az osztrák posta magyarországi leányvállalata a múlt évet 4,8 millió csomag továbbításával, 4,2 milliárd forint árbevétel mellett 381 millió forint adózás előtti (EBIT) nyereséggel zárta - ismertette az adatokat Pesztericz Péter ügyvezető igazgató.

A 110 alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat árbevétele tavaly több mint 20 százalékkal nőtt, hasonlóan a szállított csomagok számához. Az árbevétel alapján a cég piaci részesedése meghaladja a 13 százalékot.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a szlovák leányvállalat évi 9 millió csomagot továbbít, Horvátországban 4,6 millió, míg Szerbiában 5,1 millió a darabszám.

Elmondta: a 2013 közepén bevezetett új típusú útdíj miatt a Budapest-vidék szállítás 6 százalékkal, míg a vidék-vidék közötti 9 százalékkal drágult. Az idei újabb útdíj-emelés miatt további egy százalékpontos emelést alkalmaztak.

A magyar leányvállalat egyik közeli célja, hogy lehetővé tegye a mobiltelefonos fizetést, illetve mobil POS-terminálokkal szerelik fel a kézbesítőket. Ezek azért fontosak, mivel a webáruházak utánvéttel küldik a megrendelt árut, így a kézbesítőnél kell fizetni.

Az osztrák posta 2014. évi forgalma 2,4 milliárd euró volt, ez magában foglalja a 12 külföldi leányvállalat bevételeit is. Az adózás előtti eredmény 197 millió eurót tett ki, amely 5,9 százalékkal haladta meg a 2013. évit. Alkalmazottainak száma 24 ezer.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: