Emelkedést várnak az elemzők

Kedvező hangulatot, emelkedést várnak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén a szerdán este publikált, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed közleménye után.


A CIB elemzői reggeli, MTI-hez eljuttatott várakozásukban kifejtették, hogy a szerdai nap legfontosabb eseménye a Fed nyíltpiaci bizottságának ülése után kiadott közlemény volt. A fő üzenet az, hogy még idén megtörténik az első kamatemelés, a szigorítási ciklus során azonban a korábban gondoltnál jóval laposabb kamatpálya alakulhat ki - emelik ki.

Csütörtökön üres a magyarországi makrogazdasági naptár - az Államadósság Kezelő Központ szokásos kétheti kötvényaukcióitól eltekintve -, de az Egyesült Államokban több adatot is publikálnak, a hangulatot azonban még a szerda esti bejelentések határozhatják meg, így az alaphangulat kedvező maradhat - vélekednek a CIB szakértői.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Fed szerdai bejelentése után az akkor még nyitva tartó piacokon emelkedtek az indexek, így a BÉT-en is kedvező lehet a hangulat csütörtökön. A szakértő 0,5-1 százalék körüli emelkedést vár a magyar piacon, elsősorban az OTP és a Mol árfolyama erősödhet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 108,42 pontos, 0,58 százalékos csökkenéssel, 18 522,42 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 120 forinttal, 1,01 százalékkal, 11 800 forintra csökkent, 988,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 13 forinttal, 0,28 százalékkal, 4667 forintra esett, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 1,03 százalékkal, 383 forintra gyengült, forgalma 244,6 millió forint volt. A Richter árfolyama 15 forinttal, 0,39 százalékkal, 3825 forintra csökkent, forgalma 443,2 millió forintot ért el.

TOVÁBBI TŐZSDE

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: