Ennyibe kerül a törökbálinti autópálya csomópont

Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 250 millió forint helyett nettó 1 milliárd 374 millio forinttal nyerte el a Colas Hungária Zrt., a törökbálinti új M0-M7-es autópálya csomópont megépítését - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki, a három ajánlattevő közül a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló lett a nyertes.

Ajánlatot tett még az üllői székhelyű EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. is.

Az érdiek reggel Budapest felé, a nagy forgalom miatt nehezen tudnak felhajtani az M7-es autópályára, míg délután az ellenkező irányból hasonló a helyzet. Emiatt sok érdi Törökbálinton át halad az autópályára, illetve onnan a települése felé, növelve ezzel a törökbálinti átmenő forgalmat.

A csomópont kialakításának bejelentésekor, egy évvel ezelőtt Turai István (Fidesz-KDNP) törökbálinti polgármester elmondta: csúcsidőben 1800 olyan járművet számoltak meg óránként, amelyek csak átmentek a településen. Elhangzott még, az átépített M7-M0-ás csomópont lehetővé teszi, hogy ott a Spar Magyarország új áruházat építsen, javítva a környék ellátását, továbbá a cég maga is hozzájárul a csomópont és a kapcsolódó utak korszerűsítéséhez.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: