Lezárul a Baobab Travel utasainak kártalanítása

Hamarosan lezárul a január végén csődbe ment Baobab Travel utasainak kártalanítása, a március 16-ig meghosszabbított határidőre beérkezett kárbejelentések alapján 42 utas jogosult a szabályzat szerinti kártérítésre - közölte az Aegon Magyarország Zrt. az MTI érdeklődésére csütörtökön.


Drevenka Edit PR igazgató tájékoztatása szerint az utazási iroda felelősségbiztosításának felső határa 13 millió forint, így az ügyfelek közel 39 százalékos kártérítési összegre számíthatnak.

Hozzátette: az összegek átutalásáról intézkedtek, legkésőbb a jövő hét folyamán a károsultak számlájára érkezik a kártérítés.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a Baobab Travel Utazási Iroda Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét és a vállalkozót január 28-án törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt. Az MKEH a csőd ügyében rendőrségi bejelentést is tett a helyszíni ellenőrzés meghiúsulása miatt. Az iroda két nappal korábban a honlapján jelentette be, hogy nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét.

A cég felelősségbiztosítója az Aegon Magyarország Zrt., a Baobab Travel 12 százalékos vagyoni biztosítékkal rendelkezett 13,2 millió forint értékben, ezen kívül volt 3 százalékos belföldi biztosítéka is 500 ezer forint értékben.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: