Varga Mihály meglépte: jöhetnek a kínaiak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter  megbeszélést folytatott Li Csin-Caóval, a Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) vezetőjével a Budapesten tartott  Kína-KKE (Közép- és Kelet-európai országok) turisztikai együttműködés szakmai konferencia keretében - közölte az NGM az MTI-vel pénteken.


A kínai CNTA önálló irodát nyit Budapesten a térségből Kínába utazó turizmus támogatására. 

Ugyancsak térség és Kína kölcsönös vendégforgalmát erősíti, hogy az Air China 2015 májusától heti négy közvetlen járatot indít Peking és Budapest között.

A térségbe érkező kínai vendégforgalom növelését szolgálja a Budapesten működő Turisztikai Koordinációs Központ, amely a Kína-KKE országok együttműködésének keretében kezdte meg működését tavaly, és amely egyebek mellett az ide látogató kínai turisták teljes körű kiszolgálására alkalmas online turisztikai promóciós platformot hozott létre és működtet - emlékeztet a közlemény.

A Magyarországra beutazó kínai turisták száma évről évre  15-20 százalékkal emelkedik. Míg 2007-ben 24 ezer kínai turista 55 ezer vendégéjszakát töltött a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, addig 2014-ben közel 90 ezer vendég több mint 160 ezer vendégéjszakát. Ezzel a Kína immár a 20. legfontosabb küldő ország.

A Magyarországra érkező kínai utazók zöme jellemzően több kelet- és közép-európai országot érint utazásai alatt, általában Ausztriával, Csehországgal, Szlovákiával, vagy ritkábban Lengyelországgal, illetve Németországgal együtt látogatják meg Magyarországot.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: