Az oroszok a legnagyobb ingatlanfelvásárlók

Közzétették a külföldiek tavalyi magyarországi ingatlanszerzésének engedélyezéséről szóló statisztikai adatokat a kormány honlapján. Ennek alapján 2014-ben több mint 1800 - döntő többségében budapesti - ingatlan került külföldi tulajdonba, a legtöbb vásárló orosz volt.


A számok azt mutatják, hogy nőtt a külföldiek érdeklődése a magyarországi ingatlanok iránt: 2013-ban 1365 külföldi állampolgár kapott összesen 1267 ingatlan tulajdonjogának megszerzésére engedélyt Magyarországon. A legtöbb vásárló akkor is orosz volt.

A tavaly külföldi által megszerzett 1815 ingatlanból 1158 budapesti, 228 pedig zalai; a legkevésbé népszerű megye ebből a szempontból Békés, Nógrád és Tolna volt, ezeken a helyeken 3-3 ingatlan került külföldi tulajdonába. 

Bár szerzett magyarországi ingatlantulajdont például jemeni vagy seychelle-szigeteki állampolgár is, a legtöbb vásárló orosz és kínai. Az előbbiek közül a többség Budapesten (236-an) és Zala megyében (228-an) jutott ingatlanhoz, az utóbbiak szinte csak Budapest iránt érdeklődnek, a mintegy 400-ból 355 kínai a fővárosban lett tulajdonos.

A külföldiek körében a lakóházak, lakások a legkeresettebbek, tavaly 1357 ilyen ingatlan talált Magyarországon külföldi gazdára. Üdülőt 36-an, gazdasági épületet 15-en, közelebbről meg nem határozott "egyéb" ingatlant 409-en vásároltak.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: