Az európai piacokkal fog mozogni a BÉT

Az európai piacokkal fog mozogni a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtökön az MTI által megkérdezett szakértők szerint.


Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője úgy vélte, iránykeresés lesz jellemző a BÉT-en csütörtökön, nem számít nagy forgalomra. A magyar papírok a nyugat-európai részvényekkel együtt lefelé fognak csúszni - mondta. A szakértő szerint "ideges a piac", a görög leminősítés miatt is távolodnak a részvényektől a befektetők. Még nem tudni, hogy átmeneti vagy tartós lesz-e a korrekció - tette hozzá. 

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő szerda éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Caa1"-ről egy fokozattal "Caa2"-re rontotta a görög államkötvény-kötelezettségek besorolását.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint is az európai részvénypiacokat követi a magyar tőzsde csütörtökön, egy gyengébb kezdés után. Az árfolyamok várható mozgásáról azt mondta: elképzelhető, hogy az eladók lesznek túlsúlyban, de az európai növekedési kép erős, ami alapján pozitívan kellene a részvénypiacoknak teljesíteniük.

A CIB Bank MTI-hez eljuttatott reggeli elemzésében kifejti, hogy pénteken a legtöbb európai piac zárva tart, így a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napon a szerdai mozgásokat követően kis visszarendeződés, konszolidáció várható.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 468,03 pontos, 2,05 százalékos csökkenéssel, 22 321,23 ponton zárt szerdán. A Mol 380 forinttal, 2,51 százalékkal 14 750 forintra csökkent, 5,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 105 forinttal, 1,76 százalékkal 5877 forintra esett, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 405 forintra gyengült, forgalma 913,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 147 forinttal, 3,13 százalékkal 4555 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: