Csak óvatosan a péztárgép-vásárlással

A Magyar Pénztárgép Szövetség arra hívja fel a szolgáltatói szektor felhasználóinak figyelmét, hogy ne vegyenek olyan pénztárgépet a rendeletmódosítás megjelenése előtt, amelyik nem teljes mértékig felel meg az igényeiknek.


A szervezet keddi közleményében hangsúlyozza: egyelőre nem tudni, mit tartalmaz majd a módosítás és milyen műszaki követelményeket ír elő az online kasszákra. A raktáron levő kasszák megfelelnek a hatályos rendeleteknek, de ez nem azt jelenti, hogy a szolgáltatói szektor igényeinek is, ugyanis ezek között alig van valóban kicsi, hordozható pénztárgép - idézi a közlemény Novák Zoltánt, a pénztárgépszövetség elnökét.

Példaként említik, hogy az állatorvosok vagy a fényképészek gyakran nem a rendelőjükben vagy a műtermükben, hanem külső helyszínen dolgoznak, ezért nekik olyan pénztárgépre van szükségük, amely áram nélkül is biztonságosan működik 8-10 órát. A taxisoknak már most is sok elektronikus eszközt kell elhelyezniük az autójukban, nekik az a fontos, hogy a pénztárgép a lehető legkisebb legyen.

A pénztárgépszövetség szerint a szolgáltatóknak is szükséges állami támogatás az online kasszák megvásárlásához, mert több tízezer vállalkozónak kell majd új típusú kasszát vennie. A szervezet elnöke szerint a forgalmazók és a viszonteladók örömmel tapasztalták, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadta a szövetség érveit az alapos előkészítés fontosságáról - olvasható a közleményben.

A Pénztárgépcentrum webáruházat működtető Alt Cash Kft. ügyvezető igazgatója múlt pénteken beszélt arról, hogy a pénztárgép-forgalmazók arra számítanak, hogy több mint 70 ezer új online pénztárgépre lehet szükség, amit a piac szereplői gyakorlatilag azonnal le tudnak szállítani. A tapasztalatok szerint egy hónapban 20-25 ezer gépet lehet üzembe helyezni, így összesen körülbelül három hónapra lehet szükség - közölte.

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára március végén mondta el az M1 aktuális csatornán, hogy a pénzváltóknak is kötelezővé tennék az online pénztárgépek használatát. Felidézte azt is, hogy az online gépek kötelező használatának kiterjesztésekor felmerült a szépségipar, a wellness és fitnesz szolgáltatás, a sportlétesítmények, a taxisok.
Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: