Iránykeresésre számít a szakértő

Iránykeresésre számít a nap nagyobb részében a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett szakértő.


Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta: a piac a délután érkező első negyedéves amerikai GDP-adatra figyel, addig főként iránykeresés jellemzi majd a hazai tőzsdét is. A szakértő közepes forgalmat valószínűsít, érdemi elmozdulás nélkül.

A CIB Bank MTI-hez eljuttatott kommentárja szerint kedden a fő európai részvényindexek már nyitást követően gyengültek, a napot végül 1-2 százalék közötti veszteséggel zárták. A hangulatot néhány kedvezőtlen vállalati hír is rontotta, de a háttérben a görög helyzet is ott volt.

Szerdán a piaci hangulat szempontjából az első negyedéves amerikai GDP-adat, illetve az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ülése lehet a meghatározó. A növekedés esetében jelentős lassulást vár a piac, sőt megjelentek a jóval konszenzus alatti GDP-számra vonatkozó spekulációk is. Az európai kereskedés még a kivárás jegyében telhet.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán teszi közzé a legfrissebb hazai munkaerőpiaci statisztikákat, az elemzés szerint azonban ezek piaci hatása elenyésző lehet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32,53 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 22 789,26 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 19,9 milliárd forint volt. A Mol 250 forinttal, 1,68 százalékkal 15 130 forintra erősödött, 10,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 26 forinttal, 0,43 százalékkal 5982 forintra csökkent, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,98 százalékkal 406 forintra esett, forgalma 265,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 62 forinttal, 1,30 százalékkal 4702 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,7 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: