Magyar-orosz élelmiszerbiztonsági tárgyalások

A magyar és az orosz élelmiszerbiztonságért felelős hatóságok együttműködésének kiszélesítéséről tárgyalt Budapesten Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-biztonságért felelős helyettes államtitkára, valamint Alekszej Alekszejenko, az Orosz Föderáció Szövetségi Állat- és Növényegészségügyi Felügyelet (Rosszelhoznadzor) helyettes vezetője.


A megbeszélésekről Bognár Lajos az MTI-nek elmondta: orosz kollégájával technikai jellegű tárgyalásokat folytatott, amelynek eredményeként április 28-án jegyzőkönyvet írtak alá.

A megbeszéléseken szóba került, hogy a magyar húsüzemek még részletesebben megismerhessék az orosz követelményeket, elvárásokat, továbbá a járványügyi kérdésekben való szorosabb a tudományos kapcsolattartás szintén a témák között szerepelt, valamint a magyar vetőburgonya és zöldség-gyümölcs - húsüzemekhez hasonló - auditjáról is véleményt cseréltek. 

A helyettes államtitkár jelezte: az eszmecserét orosz kollégájával az európai és más nemzetközi egyezmények szabta keretek közt folytatták.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: