Márciusban tovább nőtt a német szolgáltatóipari BMI

Nőtt márciusban a német szolgáltatóipari és összetett beszerzésimenedzser-index - közölte kedden a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.


Márciusban a német szolgáltatóipar teljesítményét tükröző beszerzésimenedzseri-index (BMI) 55,4 pontra, hat havi csúcsra emelkedett a februári 54,7 pontról.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI adatok összevonásával képzett összetett BMI márciusban 55,4 pontra, nyolc havi csúcsra emelkedett a februári 53,8 pontról. 

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

A német szolgáltatóipar teljesítményének a növekedési üteme az első negyedév végére tovább gyorsult, miután az index már a harmadik egymást követő hónapban emelkedett - mondta Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője. A javuló gazdasági kondícióknak köszönhetően az új megrendelések tavaly szeptember óta a legnagyobb mértékben növekedtek, ami egyúttal a foglalkoztatás növelésére is ösztönözte a vállalatokat - mutatott rá.

A Markit elemzője külön kiemelte, hogy a márciusi felmérés a 12 hónapra előre tekintő üzleti várakozások négy éve legnagyobb mértékű javulását mutatta ki. "A BMI adatok tanúsága szerint a német gazdasági fellendülés az egyaránt nagy teljesítménynövekedést mutató feldolgozóipari és szolgáltatóipari szektorokat felölelő módon széles alapokra támaszkodik" - fogalmazott.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: