Négy nagy kórházépítésre bólintott rá az EU

A nyíregyházi és a kaposvári kórház, valamint a szegedi és a pécsi egyetem fejlesztései részesülnek a mintegy 50 milliárd forintos támogatásból - írja az index


Négy vidéki kórház bővítését, felújítását és felszerelését finanszírozza az Európai Unió, jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság. A négy projekt együttes költsége körülbelül 203 millió euró, ennek mintegy 85 százalékát állja Brüsszel. Ezekről a projektekről van szó:

- a nyíregyházi kórház új részlegei, többek között a sürgősségi ellátó központ
- Szegeden az új klinikai tömb,
- a Pécsi Egyetem kórházának felújítása és bővítése
- Kaposváron az új sürgősségi osztály létesítése és a régi épület modernizálása

A támogatott projektek kivitelezése már az elmúlt években megkezdődött, és több el is készült már. Az Európai Bizottság utófinanszírozással törleszti majd a költségek ráeső részét.

Mind a négy fejlesztés úgynevezett "nagyprojekt", bruttó ötvenmillió eurónál nagyobb értékű beruházás, amelyek támogatásáról a Bizottság közvetlenül dönt. Ilyen befektetés volt többek között a Margit-híd felújítása, az 1-es villamos meghosszabbítása, vagy az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakasza. A jóváhagyott magyar nagyprojektek listáját ezen az oldalon böngészheti.

Forrás: Index.hu

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: