Szerintetek miért adnak 270 milliót?

Immár 13-ra növelte a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) az egészségügyi vállalkozásai számát, a lépéssel a portfólió ötöde kötődik e szektorhoz. A tőkealap összesen 270 millió forinttal emeli két vállalkozás - Day Med, Healthcare Solutions -, tőkéjét, amely mellé további 45 millió forint privát befektetés is társul.


A tőkealap a Healthcare Solutions Kft.-ben két ütemben összesen 200 millió forinttal, a Day Med Kft.-ben szintén két ütemben összesen 70 millió forinttal emel tőkét. A két befektetés sikerességéhez privát tőke is hozzájárul 25, illetve 30 millió forinttal.

A csitári székhelyű Day Med Kft. Magyarországon az elsők között indított komplex terápiatámogató és betegedukációs programokat a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett gyógyszercégek partnereként. A cég tevékenysége révén arra a fontos és jellemző problémára kínál megoldást, hogy sok beteg nem az orvosi evidenciáknak és kezelőorvosuk javaslatainak megfelelően alkalmazza a különféle terápiákat, amelynek következtében számukra a várható pozitív hatás, az egészségnyereség jelentősen csökkenhet vagy elmaradhat.

Az SZTA 70 millió forintos, az egészségügyi befektetéseiről is ismert Lantos Csaba 20 millió forintos, illetve a FastVentures Zrt. 10 millió forintos tőkebefektetésének köszönhetően a vállalkozás újabb piacokat kíván szerezni az originális gyógyszergyártók körében, illetve szolgáltatásaival a generikus gyógyszergyártókat is el szeretné érni.

A győri Healthcare Solutions korszerű megoldásaival a kórházak és egyéb egészségügyi intézmények betegellátáshoz szükséges eszközigényét kívánja lefedni. Tevékenységi körükbe tartozik egyrészt különböző orvosi gépek bérbeadása, üzemeltetése és karbantartása, másrészt egészségügyi fogyóeszközök értékesítése.

Az SZTA által kihelyezett 200 millió forintot, illetve a tulajdonos által befektetett további 25 millió forintot a társaság olyan nagy tudású berendezések és speciális gyógyászati termékek beszerzésére költi, amelyek segítségével növelhető a betegellátás hatékonysága, a diagnózisok pontossága.
Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: