A csempészcigi ellepi az országot

Csaknem másfélszer annyi csempészcigarettát foglaltak le tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, mint 2013-ban - írta a Magyar Nemzet.


A bűnözőknek megéri kockáztatni az újság keddi cikke szerint, hiszen akár 6-7 millió forintot is kereshetnek egy éjszaka alatt.

A NAV jövedéki statisztikája szerint tavaly több mint 7,9 milliárd szál cigarettát, szivart és szivarkát értékesítettek Magyarországon, ami jócskán elmarad a korábbi évek átlagától. A cigarettaforgalomban tapasztalt visszaesés hátterében azonban nem a tömeges leszokás, hanem a fogyasztói magatartás változása áll: dobozos cigaretta helyett inkább dohányt vesznek az emberek.

A rekordmennyiségű, 5700 tonna fogyasztási dohányból 1 grammos, keményre tömött szálakkal számolva 5,7 milliárd szál cigarettát sodorhattak. Az ezzel együtt számolva összesen 13,6 milliárd szál cigaretta csak 1,4 milliárddal múlja alul a megelőző év fogyasztását.

A lap a hatóságtól megtudta: 2011 és 2013 között évente 60-70 millió szál cigarettát foglaltak le a különböző eljárások során, tavaly pedig több mint 100 milliót, ezzel egy időben a feketepiacról kivont dohány tömege 4,5 tonnáról csaknem hatszorosára, 26 tonnára emelkedett.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: