Az uniós támogatásokat időben kiutalták

Az év eleje óta 725 milliárd forint támogatást utalt ki a Miniszterelnökség az uniós pályázatok nyerteseinek, a kifizetések már a tervezett május végi határidő előtt megtörténtek.


Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: a 2015-ös év az utolsó, amikor még lehetőség van a 2007-2013-as pénzügyi ciklus forrásainak felhasználására. Eddig mintegy 7500 milliárd forintot fizettek ki a rendelkezésre álló 8200 milliárdból.

A helyettes államtitkár közölte: súlyos következményei vannak, ha egy pályázó nem tudja tartani a határidőt, a kormány visszavonhatja a támogatási szerződést.

Európai uniós forrásokat ebben az esetben sem veszít Magyarország - hangsúlyozta Csepreghy Nándor. Felidézte: 8200 milliárd forintos keretösszeg jön ugyan az EU-tól, de a magyar kormány túlvállalta a kötelezettségeket, és 9200 milliárd forintra kötöttek támogatási szerződést a pályázókkal.

A helyettes államtitkár kifejtette: a különbözet fedezetét a hazai költségvetés állja. 

Az elmúlt években a magyar gazdaság nagyon jól teljesített, van benne akkora tartalék, hogy több száz milliárd forintot is saját költségvetési kockázatára vállaljon a kormány - tette hozzá Csepreghy Nándor.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: