Nőtt a Mol üzemanyag forgalma

A piaci trendhez hasonlóan növekszik az üzemanyag iránti kereslet a Mol Nyrt.-nél, ám ezen belül nehéz szétválasztani, hogy a lakosság megnövekedett jövedelme vagy az alacsonyabb benzin- és gázolajár következménye a bővülés – mondta Pethő Zsolt az MTI-nek a magyar olajkonszern felújított töltőállomásának átadó ünnepségén csütörtökön, Budapesten.


A Mol Magyarország downstream (feldolgozás és kereskedelem) ügyvezető igazgatója kifejtette: a hivatalos statisztikák szerint a magyar benzinforgalom 4 százalékkal, a gázolajé pedig 15 százalékkal nőtt az első negyedévben. A Mol a töltőállomásokon lévő üzletek forgalmának kétszámjegyű növekedését tervezi, két hónapon belül összesen 10 benzinkutat, az elkövetkező években pedig a jelenlegi 364 magyar töltőállomás mintegy harmadának átalakítását tervezi, ahol piaci áron értékesíti kibővített termékkínálatát és szolgáltatásait.


Az ügyvezető igazgató szerint az üzemanyagfogyasztás növekedése várhatóan tartós lesz és ennek megfelelően a boltok forgalma is emelkedni fog. Arra a kérdésre, hogy az új kiskereskedelmi koncepció a vasárnapi pihenőnap bevezetésével összefüggésben áll-e, az igazgató nemmel válaszolt.


A Mol március 15-ét követően, a vasárnapi pihenőnap bevezetésével kibővítette mintegy 160 töltőállomás termékkínálatát, ugyanakkor a vállalat akkor is úgy nyilatkozott, hogy ez nem áll közvetlen összefüggésben a bevezetett rendelettel. 

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: