Nyereséges volt a CIG Pannónia

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első negyedévében, a társaság 219 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 26 millió forint nyeresége volt.


A társaság díjbevétele éves szinten 10 százalékkal nőtt, 4,136 milliárd forintot tett ki a csütörtökön közzétett, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült, konszolidált jelentés szerint.

Ebből 3,021 milliárd forint a befektetéshez kötött életbiztosítások - amelyen belül 355 millió forint nyugdíjbiztosítás -, 192 millió forint a hagyományos életbiztosítások, 49 millió forint az egészségbiztosítások és 874 millió forint a nem-életbiztosítások bruttó díjbevétele.

Az életbiztosítási szegmens díjbevételei 6 százalékkal nőttek 2014 hasonló időszakához képest, a nem-életbiztosítási szegmens díjbevétele 31 százalékkal emelkedett.

A nem-életbiztosítási szegmens díjbevételének legnagyobb része a casco és általános felelősség biztosításból származik. Az üzletág emellett a csoport stratégiájának megfelelően új, réspiaci terméket forgalmaz. Új szolgáltatásként az első negyedévben vezette be az agro gépbiztosítási terméket mezőgazdasági gépek géptörésére és kiterjesztett garanciájára.

A biztosító kárfizetésekre és szolgáltatásokra, valamint kárrendezésre fordított költségei 2,28 milliárd forintot tettek ki. Ebből 1,998 millió forint volt a befektetéshez kötött életbiztosítások részleges- és teljes visszavásárlása és 158 millió forint az általános biztosítások kárráfordítása.

A CIG Pannónia összes működési költsége 1,288 milliárd forint volt az első negyedévében, amelyből 811 millió forint a fizetett megbízási díj, jutalék és egyéb szerzési költség.

A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai tőzsdenapot 183 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 257, a legalacsonyabb 158 forint volt.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: