Rengeteg pénzt követelnek Demján cégétől

Csalás vétségének gyanújával nyomoznak a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom ellen. Az egyik feljelentés szerint a cégnél az az üzletpolitika, hogy egyik alvállalkozót sem fizetik ki maradéktalanul.


Három alvállalkozója ügyészségi feljelentést tett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. ellen csalás miatt, miután bírósági döntéssel sem tudták rákényszeríteni a vállalatot arra, hogy kifizesse őket. A XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az ügyészség döntése nyomán csalás vétségével elrendelte a nyomozást - írta a Népszabadság.

Demján Sándor - aki a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb 2015 kiadvány szerint 93 milliárd forintos vagyonnal a negyedik legtehetősebb magyar - cégbirodalmának egykori koronaékszere, az Arcadom Zrt. felszámolás alatt áll.

A lap szerint az alvállalkozók a Kőérberek Tóváros lakópark építésének második ütemén dolgoztak. A feljelentés szerint az egyik céget a munka elvégzése után győzték meg, hogy - valójában nem létező - minőségi kifogások miatt 30 százalékot engedjen az elvégzett munka árából. Hiába adott azonban neki igazat a Pesti Központi Kerületi Bíróság, és kötelezte fizetésre a céget, a csökkentett árat sem kapta meg.

Az Arcadom alvállalkozóinak feljelentése szerint rendszeresen megtörtént, hogy a munka elvégzése után kész tények elé állították őket: elfogadják az eredetileg kialkudott ár 50-70 százalékát, vagy nem kapnak semmit. Az egyik feljelentés szerint az Arcadom egyik vezetője azt közölte: "Nálunk az az üzletpolitika, hogy egyik alvállalkozónkat sem fizetjük ki maradéktalanul".

A felszámoló kimutatása szerint az Arcadom 200 hitelezője 17 milliárd forintot követel a cégtől. Az összegből 10 milliárd jogosságát nem vitatta az Arcadom, csak éppen nem fizette ki az elvégzett munkák után benyújtott számlákat. Az érintettek többsége egykori alvállalkozó, mikro- és kisvállalkozás. A kerületi kapitányság bűnügyi osztálya egyelőre csak dokumentumokat kért be az érintett cégektől május 30-i határidővel.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: