Csökkenéssel zártak az ázsiai tőzsdék

Nem túl nagy gyengüléssel zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, a még nyitva tartó tőzsdék irányadó mutatói pedig vegyesen mozogtak a csütörtöki záróértékhez képest.


Elemzők szerint a befektetők tartózkodva fogadták azt a bejelentést, hogy Görögország nem egyenlíti ki az IMF-fel szemben péntek esedékes 300 millió dollár tartozását. Athén helyette azt ajánlotta fel, hogy a washingtoni székhelyű pénzügyi szervezettel szemben fennálló valamennyi júniusi adósságát a hónap végén egy összegben rendezi. Az IMF ezt már jóvá is hagyta.

A befektetők mérlegeltek a görög lépés kapcsán, és kivártak, mint ahogy azt tették a délután ismertetésre kerülő májusi amerikai foglalkoztatási adat kapcsán is.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,13 százalékkal, 20 460,90 pontra gyengült. A mutató a hét elején 20 655 ponttal 15 éves csúcson is állt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 0,4 százalékos gyengüléssel zárt pénteken.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,23 százalék, az ausztrál 0,11 százalék, a tajvani 0,09 százalék csökkenéssel fejezte be a hét utolsó kereskedési napját.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,98 százalékos mínuszban, a sanghaji börze 0,55 százalékos pluszban állt a csütörtöki záróértékhez képest.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: