Így néz ki a feldarabolt Volkswagen

A tervek szerint négy holdingtársaságba szednék szét a Volskwagent, így próbálják meg növelni a cég nyereségességét.


Teljesen átalakítanák hamarosan a Volkswagen AG vállalati szerkezetét a német Handelsblatt című gazdasági lap értesülései szerint. A több forrás által is megerősített, a cég által viszont egyelőre nem kommentált információ szerint négy holdingtársaságba szednék szét a cég tevékenységét. Az egyik az olyan tömegautók gyártásával foglalkozna, mint a Volkswagen, a Skoda és a Seat, a második a teherautó-gyártásra fókuszálna, a maradék kettő pedig a prémium márkákra specializálódna, a Prosche és az Audi brandek vezérletével - erősítették meg a Reuters hírügynökségnek a Handelsblatt híreit.

Az új vállalati struktúra kialakításával jelentősen átalakulhat a konszern vezetése is, több forrás szerint a cég jelenlegi eladásokért felelős vezetője, Christian Klinger ennek következtében elveszítheti pozícióját. Az átalakítások egyik célja, hogy növeljék a regionális eladások hatékonyságát, s a cég rugalmasabban tudjon reagálni a piac környezet változásaira.

A vállalat gyenge pontjai akkor kerültek a figyelem középpontjába, amikor áprilisban a közgyűlés előtt meglehetősen heves összeütközés történt a korábbi elnök Ferdinand Piech és Martin Winterkorn vezérigazgató között, s ez végül az elnök meglepetésszerű lemondásával végződött.

A Volkswagen eladásai az elmúlt két hónapban csökkenni kezdtek egy öt és fél éves sikerszériát követően, s ez megerősítette, hogy szükség lehet a strukturális reformokra a német vállalatóriásnál - írja a Reuters. A megkérdezett elemzők egy része szerint a tervezett feldarabolásnak kevés hatása lesz a vállalat teljesítményére, mások szerint viszont jelentősen nőhet ettől a cég rugalmassága.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: