Makronaptár: ez várható ma

Nem teljesen üres a keddi makronaptár, de nagy adatdömpingre nem kell számítani. A piacokat vélhetően sokkal inkább a görögök körüli hírek mozgatják majd.


Kedden az MNB közli az áprilisi havi fizetési mérlegszámokat. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pedig szokásos keddi aukcióján 40 milliárd forint értékben dob piacra három hónapos diszkontkincstárjegyeket.

Európából érkezik reggel 8-kor egy végleges német inflációs adat: májusban a piaci várakozások szerint 0,7 százalékos lesz az év/éves pénzromlás üteme, hasonlóan az előző havi adathoz.

Délelőtt 11 órakor közlik a ZEW júniusi bizalmi indexét, a piaci várakozások szerint a mutató az előző havi 41,9 pontról 37,3 pontra eshet.

A tengerentúlon két építőipari adatot közölnek közép-európai idő szerint délután fél 3-kor. Az egyik a megkezdett házépítések májusi adata, amely elemzők várakozása szerint az előző havi 20,2 százalékos növekedés után most 3,1 százalékos csökkenést mutat majd az előző hónaphoz képest. A másik adat a kiadott építési engedélyek száma, ami májusban a várakozások szerint a múlt havi 9,8 százalékos emelkedés után júniusban havi alapon 3,5 százalékos esést fog mutatni.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: