Matolcsy reklamált az Economistnál

Levelet írt Matolcsy György a The Economist című brit lap főszerkesztőjének, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke kifogásolja, hogy a kedvezővé vált magyar makrogazdasági mutatókat a korábbiakkal ellentétben a lap már nem teszi közzé - olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.


A lap úgy tudja, a levélben Matolcsy György kifogásolja, hogy a The Economist a korábbi gyakorlattal szemben április 25. óta nem közli a Magyarországra vonatkozó makrogazdasági indikátorokat, miközben például a több szempontból hazánkhoz hasonlítható cseh gazdaságét igen. Az MBN elnöke szerint az adatok elhagyása hátrányosan érinti a magyar gazdaság megítélését.

"Ráadásul annak időzítése azt a látszatot kelti, mintha a The Economist a magyar gazdaságpolitikának a múltban kétségtelenül meglévő problémáit igazoló adatokat még igen, de az elmúlt évek sikereit igazoló adatait már nem kívánná az olvasók számára is elérhetővé tenni" - írja Matolcsy György, aki szerint ezzel szűkül annak a lehetősége, hogy a Magyarországon jelenlévő vagy épp a jövőbeni befektetésekben gondolkodó üzleti szereplők nyomon követhessék a magyar gazdaság folyamatainak alakulását.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: