Nagy dobásra készül a Budapest Airport

"Adminisztratív akadályok" miatt évek óta késik a repülőtéri szálloda- és konferenciaközpont-beruházás Budapestről, az akadályok azonban elhárulni látszanak - írta a Napi Gazdaság.


A lap szombati számában Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren évek óta napirenden van egy mintegy 20 millió euró értékű szállodaprojekt. A 2. terminállal közvetlen összeköttetésben egy összesen 5500 négyzetméter alapterületű, mintegy 150 szobából, konferencia-központból és elegáns étteremből álló hotelt kívánnak építeni.

A beruházás azonban évek óta nem halad előre, a repülőtéri vezetők szerint bürokratikus okokból.

A lap iparági forrásokra hivatkozva azt írta: a gond abból adódik, hogy a reptérrel közvetlenül szomszédos földterületek az állami vagyonkezelő tulajdonában vannak, és egyelőre nem sikerült a megfelelő konstrukciót kidolgozni a hasznosításra.

A lap szerint az ügyben előrelépést jelenthet, hogy a kormányzat immár a gazdasági fejlődés kulcsaként tekint a repülőtérre. Emlékeztettek arra, hogy egy közelmúltban rendezett konferencián Orbán Viktor miniszterelnök maga fejtegette, hogy az államnak és a repülőtér tulajdonosainak közösen kell kidolgozniuk egy nagyszabású fejlesztési tervet, különben a légikikötő eléri fejlődési korlátait. A miniszterelnök szerint egyeztetni kell a reptér tulajdonosaival, mert ott a területek az állam kezében vannak. "Nélkülünk nem lehet fejleszteni" - jelentette ki Orbán Viktor.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: