Nagyot mennek a tőzsdék a görög hírekre

A befektetők a hétfői halasztás után abban bíznak, hogy meglesz a megegyezés Athén és a hitelezők között.


Óriási fellendüléssel jutalmazták a részvénypiacok a friss híreket arról, hogy lehetővé vált legalább a politikai szintű megállapodás Görögország euróövezetben tartásáról a hétfő esti EU-csúcsértekezleten, habár a nemzetközi mentőprogram meghosszabbításának részleteiről még tovább tárgyalnak az euróövezeti pénzügyminiszterek a héten.

A nagy optimizmus közepette a Nasdaq Composite új rekordra emelkedett, 0,8 százalékos többlettel 5157 ponton tetőzve, de hasonló tempóban erősödött az S&P-500 és a DJIA is. A New York-i mutatókat az amerikai használtlakás-piac májusi pörgése is segítette.

Nyugat-Európában hasonló volt a kép: az FTSEurofirst-300 2,4 százalékkal emelkedett, amivel az európai gyűjtőmutató több mint egy hét veszteségeit dolgozta le egyetlen nap alatt. Az FTSE-100 1,7, a DAX és a  a CAC-40 3,8 százalékkal ugrott meg. A távközlési részvényeket támogatták az utóbbi időben sorjázó felvásárlási, vállalategyesülési hírek is: hétfőn a francia Bouygues távközlési üzletágára tett ajánlatot egyik versenytársa.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: