Szerdán fellélegzett Amerika

Soknapnyi esést követően szerdán magukhoz tértek az amerikai részvények, méghozzá annak ellenére, hogy a kötvénypiacon továbbra is átrendeződés (hozamemelkedés) látszik a szeptemberre valószínűsített első Fed-kamatemelés miatt. Az S&P 500 részvényindex 1,2 százalékkal emelkedett az előző naphoz képest - írja a Portfolio.hu.


Jól végződött a szerdai nap az amerikai részvénypiacon is, miután az európai már mutatta az irányt (a DAX 2,4 százalékot emelkedett). A vezető indexek erős elrugaszkodást követően végig pluszban jártak, zárásra pedig rendre 1,2-1,3 százalékos pluszban zárt az S&P 500 és a Dow Jones.

Több kedvező makroadat mellett jótékonyan hatott a befektetőkre, hogy előrelépés körvonalazódik a görög adósságtárgyalásokon - írja az MTI. A Bloomberg hírügynökség úgy értesült, hogy Németország kész elfogadni egy megállapodást Görögországgal, ha a hitelezők által követelt reformok közül legalább egy teljesítését vállalja az athéni kormány. A német kormányszóvivő erre úgy reagált, hogy Németország csak akkor támogatja a reformokért cserébe pénzt kínáló megállapodás megkötését, ha a hitelezők - az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap - rábólintanak az egyezségre.

Jó jel, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke mégis hajlandó volt tárgyalni szerdán Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel, valamint Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök tárgyal az este folyamán Ciprasszal.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: